SSL – hvad er det, og hvorfor er SSL vigtig for dit website

Et SSL certifikat krypterer al dataudveksling mellem et website og brugeren og minimerer risikoen for, at dataudvekslingen bliver misbrugt af hackere.

Når en bruger besøger et website, foregår der en dataudveksling mellem sitet og brugeren. Dette handler om, hvad brugeren klikker på, hvor lang tid brugeren er på sitet og selvfølgelig af den synlige kommunikation i form af f.eks. en kontaktformular, som brugeren udfylder og sender.

Disse data sendes normalt helt ufiltreret mellem bruger og website. Desværre er det et større og større problem, at websites og/ eller brugeres computere bliver hacket. Når dette sker, kan en hacker bruge de informationer, der afgives i en dataudveksling mellem bruger og website.

Når en ejer af et website installerer et såkaldt SSL certifikat på sitet, vil al dataudveksling være krypteret. Dvs. dataudvekslingen sløres, så en hacker har

væsentligt sværere ved at finde brugbar data.

Google belønner websites med et SSL certifikat.

Søgemaskiner som Google prioriterer brugeres sikkerhed, så man i dag belønnes af  Google med en bedre ranking, hvis ens website er sikret med SSL. Ethvert website kan sikres, og dette koster som regel et årligt gebyr og et mindre opstartsgebyr.